7 Şubat 2009 Cumartesi

Changeling (2008)


Angelina Jolie'nin basrolünde oynadigi, John Malkovich'in yardimci erkek rolünde arz-i endam ettigi ve Clint Eastwood'un yapimcilik ve yönetmenligini birlikte üstlendigi gercek hayattan esinlenmis bir film. Esinlenmek dedik de, hikâye basli basina gercekmis.

Otuzlu yillarin Los Angeles'inda gecen hikayede, yalniz bir kadin tek basina yetistirmeye calistigi cocugunu bir aksam eve geldiginde bulamiyor ve tabir yerindeyse olaylar gelisiyor. Basina gelmeyen is kalmiyor hatunun ve güvenlikten sorumlu olan polisin aslinda asil da halkin güvenligini tehdit eder bir pozisyonu oldugunun farkina variyor. Cok etliye sütlüye karismayan ablamizin en büyük derdi oglunu bulmak.

Bu film ile Angelina Jolie'ye "en iyi kadin oyuncu" oscar adayligi layik görülmüs-81-(Kostüm falan da var hatrimda kaldiginca). Artik anneliginden midir, nedir bilemeyecegim; fakat benim gözümde de hayli güzel rol kesmis durumda.
John Malkovich'in ise pek numarasi görünmüyor, ki zaten cok baglantilari olan bir film oldugundan peder rolündeki abimizi ekranda pek göremiyoruz. Ayaklari yere basan bir kisi, yardimsever, bu kadar.

Sinemada izleyerek acayip derecede keyif alabilirsiniz. Izleyin hatta, cekinmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.