14 Şubat 2009 Cumartesi

Öteki Sinema; Midnight Movies

Enfes bi' blog daha yakaladım. Memnuniyet ile okuyorum. Size de tavsiye ederim. "İyi de, bu adamların olayı ne?" diye sorarsanız da, direkt kendi sitelerindeki Misyon sekmesi altındaki yazıyı sizlerle buradan paylaşırım.

Öteki Sinema, “öteki” türlere hakkını vermiş ilk ve tek yerli sinema dergisi olan ve 19 sayı çıktıktan sonra yayın hayatına veda etmiş, ‘Geceyarısı Sineması‘ndan aldığı ilhamla, bu misyonu web üzerinde sürdürmeyi amaç edinmiş, bir ‘kötü film’ sevenler cemiyetidir. Bir isyanı da, Türk fantastiklerine ait ecnebilerin yaptığı onlarca eleştiri ve site olmasına rağmen, kendi insanının adeta bu filmleri unutmak istercesine duyarsız kalmasıdır. Bunun Snob eleştirmen takımı tarafından kasıtlı olarak yapıldığından emin olarak ısrarla bu filmlere ait türkçe içerik oluşturmakta ve memleket insanının kendi sineması ile barışmasına imkan sağlamaktadır. (iyiymiş valla!)

2006 Ocak ayında, Murat Tolga Şen tarafından kurulmuş, 2007 Mayıs ayına kadar web’de başıboş şekilde gezinen yerli içeriği bir araya toplama ve sunma gayretinde olmuş 2007 Haziran ayından itibaren ise bu misyonunu tamamlamış ve Metin Demirhan‘a verdiği sözle de copy-paste olmayan yerli içeriği geliştirmeye and içmiştir. Aynı dönemde Öteki Sinema’ya katılan Masis Üşenmez ile site yeni bir ivme kazanmış ve 2008 Ekim-Kasım aylarında şu anda okuduğunuz kendi alan adına taşınmıştır. Sitede ayrıca konuk yazar olarak Xkyoya, Gülnur Karakaş, Akuma Blade ve Utku Uluer arkadaşlarımız katılımda bulunmaktadır. Yabancı sitelerden alıntı bazı yazıların çevirisini de Mahmut Akıncıoğlu ve Angelus Novus arkadaşlarımız yapmıştır. Ayrıca 2008 sonbaharından itibaren Masis’in üstün gayretleri ve ittirmeleri ile çok değerli ve devamlı yazacak kalemler kazandık: Can Evrenol, Murat Kızılca, Tolga Demirtaş ve Anıl Seçkin

Yazar kadrosu sürekli olarak güçlenen ve kıymetlenen Öteki Sinema‘nın, X-Yeşilçam ve Turkish Bad Movies adında iki de uydu sitesi bulunmaktadır. Özellikle Sinematik ve alt siteleri olan Sinematik Spagetti ve Sinematik Mafia ve Ters Ninja ile yardımlaşma gayreti içinde olan Öteki Sinema, Gölge E-Dergi ve Beyazperde.com‘dan Serdar Kökçeoğlu’nun hazırladığı Kargart!Geceyarısı Filmleri” gösterilerinin de destekçisidir. “Öteki” sinema sitelerini çok seviyor ve her şekilde desteklemeye gayret ediyoruz. Eğer böyle bir oluşumunuz varsa bizi mutlaka haberdar edin.

Öteki Sinema’nın çok beğenilen banner tasarımları ise Çizgi Online sitesinden yetenekli grafiker Murat Özkan‘a aittir.


En azından 1 defalığına da olsa, girip göz atın. Çok beğeneceksiniz.

1 yorum:

  1. Sitemizi tanıttığınız için teşekkürler. Blogunuzda da başarılar dilerim.
    Masis

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.