10 Şubat 2009 Salı

!f istanbul (2009)

Bilgisayarımın başına oturdum. iGoogle teknolojisi sayesinde mail kutuma şöyle bi' göz atıyordum ki; !f istanbul ile ilgili bi' tanıtım mail'i almışım. Güzel şeyler yazıyor. Hemen paylaşayım. ("Ne bu heyecan?" diye sormayın. İstanbul'da büyümüş gurbetcinin halini, yine İstanbul'da büyümüş gurbetci anlar.)

Öncelikle !f istanbul, uzunca; İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin İstanbul ayağı (Evet, bu !f istanbul'un bi' de Ankara ayağı var...) 12 Şubat, Perşembe günü start alıyor. Bunu gördüm, içim burkuldu. Lanet olsun ki, şu dünya'nın düzenine ayak uydurmak zorunda ve o tarihlerde İstanbul'da olamamak zorundayım. Neyse, bi' kaç tane de madde yazmışlar, onları kopyalıyorum. Değersiz tavsiyemdir; Siz de okuyun ve okuduklarını pratiğe dökün.



***ALINTIDIR***

!f istanbul'da bu hafta sonu ne yapmalı?
1. Berlin gecelerinin tadına bakmalı
!f İstanbul açılışını başarılı minimal, techno ve electro ritimleriyle tanınan ünlü Berlin'li Prodüktör Paul Kalkbrenner ile 13 Şubat Cuma gecesi Ghetto'da yapıyor. Öncesinde ise setin başına Mabbas geçiyor. Kalkbrenner'in başrol oynadığı Berlin'in Sesi ise aynı gece 19.00'da Emek Sineması'nda.
2. Filistin'i yönetmen Jackie Salloum'dan dinlemeli
Sapan ve Hip Hop filmi ile Filistin sorununa gençler ve hip hop hareketi üzerinden eğilen yetenekli yönetmen Jackie Salloum 13 Şubat Cuma günü 19.30'da AFM Beyoğlu Fitaş'ta filmini sunuyor.
3. Dünyaya açılmanın sırrını !f atölyelerinde öğrenmeli
!f Istanbul'un etkinlikleri bu sene Festival Merkezi olan Lokal Tünel'de. 14 Şubat Cumartesi; New York'un bilinen bağımsız film yapım ve dağıtım şirketlerinden biri olan Magnolia Pictures'ın uluslararası satış direktörü Laird Adamson ve Nuri Bilge Ceylan'ın yapımcısı Zeynep Özbatur bir filmin uluslararası pazarlama ve satışı konusunda merak ettiğiniz tüm soruları cevaplıyor
4. Kült film görmeli; üstüne çay kahve içmeli
Kült film meraklıları 15 Şubat Pazar günü İngiliz yönetmen Lindsay Anderson'ın 1973 yapımı meşhur anti-kapitalist filmi Ah Şanslı Adam! / O Lucky Man!'ı izleyebilirler. Çıkışta Altyazı ekibi film üzerine yuvarlak masa tartışması düzenliyor.
5. David Lynch'i yakından tanımalı
Senden Başla bölümünün iddiali filmlerinden biri olan; Eraserhead, Mulholland Drive, Blue Velvet, Twin Peaks, Wild At Heart, The Elephant Man gibi düşsel klasikleri yaratan adamın dünyasına etkileyici bir bakış niteliğindeki Lynch, 15 Şubat 17:30'da filmin yapımcısı Jon Nguyen katılımıyla AFM Beyoğlu Fitaş'ta. Nguyen bize Lynch'i anlatacak, kaçırmayın..

***ALINTIDIR***


Önemli Not
: İş bu 5 madde, !f istanbul organizasyonu tarafından insanlara gönderilen elektronik postadan direkt olarak kopyalanmıştır. Daha fazla bilgi için; http://ifistanbul.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.