7 Şubat 2009 Cumartesi

Revolutionary Road (2008)

Hafizalarimizi tazeliyoruz ve Kate Winslet ile Leonardo Di Caprio'yu en son hangi filmde izledigimizi düsünüyoruz...Heh, iste tam da orda. Titanic'de görmüstük ikiliyi. Leonardo bir cocuk sayilirdi. Kate ona göre hayli olgundu.

Ikinci kere basrollerde bulusan ikili, bu sefer bir kitap uyarlamasiyla karsimizdalar(1968-Richard Yates) . Filmin adi hayli ironik. Bir partide tanisip kaynasan iki insanin evlendiklerinde yerlestikleri caddenin adi bu.

1950lerin Amerikasinda gecen film genel itibariyle bir iliskiler parodisi. Farkli oldugunu düsünen bir ciftin siradanlasan yasamini degistirme istegi, bunun digerleri tarafindan "cilginlik" olarak addedilmesi ve yavas yavas bu fikrin erkek kismisina da yabancilasmasi. Hayat kosullari degistikce, insanin yerine civilenmis gibi kalmasi anlatiliyor bir bakima. Üc farkli evlilikten sahneler izliyoruz filmde. Secme sansi bizimmis gibi gösteriliyor.

Film "en iyi yönetmen"(Sam Mendes) ve "en iyi kostüm" dallarinda oscar adayi. Ayrica burda adini zikretmedigim "deli" sebebiyle "en iyi yardimci erkek oyuncu" dalinda da bir adayligi bulunmakta. Delinin cok kiymetli olmasi hasebiyle, hic anlatmiyorum. Gidin, kendiniz görün...
Peki peki, kiyamadim size. Zekâsi kabina fazla gelen bir adamin siyirmasi ve tesadüftir ki annesinin, ev sahibesi olmasi. Bu sekilde ciftimiz de deliyle direkt kontaga geciyor ve sohbet muhabbet(!) etme firsati buluyorlar.

Leonardo Di Caprio, o yüze sahip oldugu sürece sanki oyunculukta bir adim geri kalacak. Yine de kavga sahnelerinde performansi harikaydi. Ne söyleyecegini bilemeyen adami da güzel oynuyor. Kate Winslet icin ne söylesem bos. Bu kadin oynadigi her filmi harika yapiyor. Gözümde tam bir zerafet abidesi.

Ayrica bu filmleri Türkceye cevirmesinler bence. Cok dandik ceviriler cikiyor "Hayallerin Pesinde" nedir kardesim?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.