29 Mayıs 2010 Cumartesi

In the Valley of Elah (2007)

Evet evet, ne demek istediğinizi çok iyi anlıyoruz. Amerika haklı, Irak haksız. Gerçi sizi de anlıyorum. Sonuçta sene 2007, geride bıraktığınız ve hala aklamanız gereken bir çok şey var.

***

Million Dollar Baby gibi süper bir filmin senaristi Paul Haggis tarafından senaryolaştırılıp, yönetilmiş ve buram buram Amerikan Propagandası kokan bir film.

Şimdi Tommy Lee Jones gibi bir adam ile Charlize Theron gibi bir kadını izlemenin hatrı olmasa ve film de gerçekten bu kadar güzel bir anlatıma sahip olmasa... Senaryo da çok iyi. Dedektiflerin incelemeleri, Tommy Lee Jones'un canlandırdığı Hank Deerfield'in duruşu ve olay takibindeki ilgi çekici ayrıntılar olmasa, olabildiğince hakareti hakediyor film.

Bir de dediklerine göre gerçek bir hikayeden alıntıymış. Eğer öyleyse, yapmak istediklerinin tam tersini de düşünmeleri lazım sanki.

Amerikan Ordusu...

En güzel yanı, az önce de dediğim gibi, Underratted Tommy Lee Jones ve sinema tarihinin en yetenekli ve güzel bayan oyuncularından birisi olduğunu düşündüğüm Charlize Theron'du. Gerisi tırt.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.