7 Mayıs 2010 Cuma

Edge of Darkness (2010)

Mel Gibson'un "Merhaba, beni unutmadınız umarım..." deyişi...

Saymakla bir yere varamayacağımız onca filmden tam 6 sene sonra... En son 2004'de Papparazzi filmindeki ufak rolünden beri, kameranın önüne geçmemişti. Belki doymuştu. Belki de kariyerine bir yönetmen olarak devam etmek istemişti. Bilinmez. Bence gelmiş geçmiş en büyük oyunculardan ve çok iyi bir yönetmen olan Mel Gibson'un şeklini tekrar ortaya koyduğu bir film bu. Üstad yaşlanmış yaşlanmasına ama karizmasından ve performansından zerre kayıp yaşamamış. Özellikle kendisine saldıran arabayı altediş şekli çok hoşuma gitti. Mel Gibson'un üst düzey oyunculuğu ile yönetmenin zekice çekim yöntemleriyle süper olmuş.

Martin Campbell yönetmiş. Casino Royale filminin yönetmeni... Pek takip ettiğim yok kendisini... Ancak buradan bilmesini istediğim bir şey var. Artık "İntikam peşinde koşan aile babası" temalı filmlerde, ailenin yıllar önce çektiği vidyo filmler gösterilmemeli. Bu benim şahsi fikrimdir. Değersiz, şahsi bir fikir... Fakat öbür taraftan da filmin gidişinde oluşturduğu ani yön değiştirmelerle de takdirimi kazandı.

Hikaye de bu tarz "İntikam peşinde koşan aile babası." temalı filmlerden olabildiğince farklı olmuş. Özellikle Üstadın canlandırdığı karakterin, kızının intikamını alırken ortaya felsefe koyması çok başarılıydı. Fazla detaya girmeyeyim ki keyfiniz kaçmasın...

Bir de Ray Winstone'nin süper performansı dikkatimi çekti. Bu kadar efsanevi bir adamın altında isminin yazılı olmasına rağmen bu yükü başarıyla kaldırabilmesi, bence önemli bir ayrıntı. Ayrıca yine Üstad'ın canlandırdığı Thomas Craven'in kızı Emma Craven'i canlandıran 1981 doğumlu Sırp oyuncu da çok şekermiş.

Kısacası, Mel Gibson'un sahnelere dönüşünün kutlaması için bile izleyebileceğiniz, tam bir "Programın arasına sıkıştırılacak film." olmuş. Üstad Mel Gibson haricinde çok etkileyici bir yanının olmamasına rağmen benim çok hoşuma gitti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.