15 Mayıs 2010 Cumartesi

Quick Change (1990)

Bill Murray'ın yetenekleriyle tanışmam, belki de O'nun yeteneklerini sergilemesi bu kadar uzun sürdü, 2003 çıkışlı Sofia Cappola filmi Lost in Translation ile olmuştu. Bir de Zombieland filminde kendisini oynamıştı ya, orada "Bu adam da varmış ya..." demiştim tamamen.

Bu filmi de, şu an hangisi olduğunu hatırlamadığım bir internet sitesinin "En iyi 10 Banka Soygun Filmi" başlıklı haberinden arakladım. Diğer 9'u hangileriydi, tam hatırlamıyorum. Zaten bugüne kadar da yığınla banka soygun filmi izlemişliğim de var yani fakat aralarından bu filmi tercih etmemim sebebi, Bill Murray'ın da -Howard Franklin ile birlikte- yönetmen koltuğunda oturmasıydı.

Filme gelince; Çok eğlenceliydi. Şimdi "Banka Soygun Temalı Film" deyince beklemediğiniz kadar renkli ve hareketli, güldürücü ve -bence bu kısım biraz gereksizdi.- sağa sola göndermeler yapan bir filmdi. Enfestorik diyaloglara sahipti.

Bir de; Efsane Jason Robards da vardı filmde. Geena David kadar da güzel bir kadın yok. O nasıl bir sıfat, o nasıl bir gülümsemedir, aklım almadı.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.