1 Mayıs 2010 Cumartesi

Femme Fatale (2002)

  1. Femme Fatale; http://tr.wikipedia.org/wiki/Femme_fatale_(kavram) Yazıyı okumadan önce bunu inceleyin... Özellikle ilgili sayfadaki "Filmler" başlığı altında incelenecek çok şey var.
  2. Posteri kasıtlı Japonca seçtim. Çünkü diğerlerinden çok daha güzeldi.
Brian De Palma'nın çektiği son filmlerden biri. Sonrası geliyor tabi, o ayrı ama tarih itibariyle durum bu. En sevdiğim yönetmenlerdendir çünkü genelde kendi hikayesini kendisi yazar. Kendisi de çeker. Filmlerinde armonik sonlara rastlarsınız, çok iyidir. Filmlerini saymaya gerek yok sanıyorum. Gerçi bu film diğerlerine göre biraz farklı. Aslında her ne kadar "Aa, adam aslında rüya görüyormuş be..." sonlu filmlerden tiksinti gelmiş olsa da bundaki marjinallik çabası açısından pek yadsıyamıyorsunuz. Daha önce birden fazla son ile biten filmlere rastlamıştık. İşte Lola rentt olsun, bilmem ne olsun, çok defa denenmiş bir şeydi bu, doğru. Fakat Brian de Palma tarzıyla ilk defa görmüş oldum. ("Hoş, Snake Eyes filmi de böyle bir şeydi ya...").

Ayrıca eklemek istediğim şeylerden birisi de ilk defa bu kadar soft bir Femme Fatale karakter gördüğümdür. Yani ne bileyim, genelde bu tarz karakterler çok iyi dövüşürler, müthiş silah kullanırlar ve bu tarz işlerde iyidirler ancak bu filmde Palma'nın gerçekcilik aşığı olduğuna bir kere daha şahit oluyoruz ve söz konusu Femme Fatale! kişinin en becerikli olduğu şeyin seks yapmak olduğunu görüyoruz. Diğer konularda biraz zayıf gibi... Dikkat ettiyseniz/edin; Plan yapmadığı zamanlar işleri daha yolunda gidiyor.

Antonio Banderas ve Rebecca Romijn başrollerde.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.