21 Mayıs 2010 Cuma

The Book of Eli (2010) #2

BELIEVE!

Gary Whitta yazmış. Albert Hughes ve Allen Hughes yönetmişler. (The Hughes Brothers).

Evet, farkındayım. Siyah peygamber... İnanç/Hristiyanlık/Din propagandası... Bu tarz mesajlar içerdiğinin farkındayım ki zaten kimse de bunları gizleme gereği duymamış. Öteki taraftan da bu tarz post-apokaliptik ve karanlık filmlerin bir hastası olarak; inceden de Western sosuna batırılmış şu filmi izlerken müthiş keyif aldım. Müzikleri de enfesti. Çok çabuk bitti.

Kasvet dolu ve simsiyah bulutlarla bezenmiş gökyüzü ile sunulan karanlıklıktan tertemiz bir denizin üzerindeki tertemiz bir gökyüzüne geçişten dolayı biraz karmaşık hissetsen de seveceğine inanabilirsin. Dinin neredeyse(!!!) tamamen unutulduğu bir dünya'da hala daha umut besleyen insanların varlığı, unutulmuş ve geride bırakılmış nesiller vs...

Başrolde Denzel Washington var. Yardımcı rollerde ise Gary Oldman ve Mila Kunis'i izliyorsunuz. Denzel yine Denzel. Irkdaşlarına baktığın zaman ne kadar başarılı bir adam olduğu konusunda dehşete düşmemek elde değil. Gary Oldman da tıpkı Denzel gibi, bildiğiniz Gary Oldman. Yine kötü adam rolünü o kapmış. Mila Kunis de filmin en itici yanıydı bence. Böyle biri nasıl bu kadar ciddi oyuncularla aynı sete sokulur, hiç anlamıyorum.

Bir de filmde Eminem'in 8 Mile filmindeki salak adam Cheddar Bob'u(hani şu yanlışlıkla kendini vuran.) canlandıran Evan Jones de var. Burnundan tanıdım, haha!









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.