15 Mart 2009 Pazar

The Reader (2008)

Bi' romandan bozma daha izledim. Yine mutluyum, yine yüzümde bi' tebessüm oluştu. Şu an sıkıntı yaptığım konu, şu yazının hakkını nasıl vereceğim endişem.

Neyse, giriş yapalım. Roman Bernhard Schlink adlı bi' Alman'ın. Kitabı filmleştiren ise Stephen Daldry adlı bi' İngiliz. Çok ilginç, filmi izlerseniz siz de farkedeceksiniz. Hikaye Berlin'de yasak bi' aşk ile başlayıp, yasak bi' aşk ile bitiyor. Tıpkı Benjamin Button da olduğu gibi, bi' hayat boyunca süreyi ele alıyor. Naziler, savaş suçları, soykırım ve bunlar gibi konulara ufaktan ufaktan değinse de, tam bi' aşk hikayesi. Kahrolması gereken bi' savaş madalyonunun öteki yüzünde psikopat bi' kadının yarattığı, psikopat bi' aşk.

Divxplanet'den bi' alıntı yapacağım;
2008 yapımı The Reader filmi Bernhard Schlink'in 1995 tarihli aynı isimli romanından sinemaya uyarlanmıştır... Kate Winslet, başlangıçta rol için ilk düşünülen isimdi. Fakat aynı zamanda Revolutionary Road filminde de yer aldığı için Nicole Kidman onun yerini aldı. Bir ay sonra çekimler başladığında Kidman hamileliği yüzünden rolden çekildi ve Winslet tekrar kadroya katıldı. Geçtiğimiz aylarda The Reader'ın çekimleri durdurulmuştu. İkinci Dünya Savaşı'nda geçen filmin Sachsenhausen Toplama Kampı'nda yapılacak olan çekimlerine Alman yetkililer tarafından izin verilmedi. Alman yetkili Horst Seferens kampın yalnızca belgesel film yapımcılarına açılabileceğini, binlerce Yahudinin öldürüldüğü bu mekanın çok kötü anıları yeniden tazeleyeceğini açıklamıştı. Savaşın arka planı oluşturduğu bir ortamda geçen The Reader, cinsel maceralar yaşamaya hevesli bir adamın kendisinden yaşça büyük bir kadınla giriştiği gizli aşkın hikayesini anlatıyor.
İşte bu yazı beni gerçekten üzdü. Tamam, Kate Winslet harika bi' kadın. Oyunculuğu zaten kadınlığından da daha etkileyici. Laf yok! Fakat şu filmde, Kate Winslet yerine Kidman'ı hayal ediyorum da, öf. "2008'in ödül manyağı olmuş filmi" yerine "efsane film" sıfatını alırdı. Doğuracak başka bi' zaman mı bulamadın be kadın!









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.