4 Mart 2009 Çarşamba

Babel (2006)

Meksikali yönetmen Alejandro González Iñárritu'nun Amores Perros ve 21 Grams filmlerinden sonra cektigi ücüncü filmi. Kendine has tarzini iliklerinize kadar hissedebileceginiz bu filmde, bir nevi Kelebek Etkisi de yok degil. Bir kursunun, bir cok hayati birbirine baglamis olusu ve bir sürü hayat hikâyesinin birbirine gecisi.

Brad Pitt'in fokusta olmadigi, Cate Blanchett'i onunla birlikte gördügümüz, gecmis(Amaros Perros) ve gelecek vaad eden Gael García Bernal'in harika performansina bir kere daha tanik oldugumuz, Kôji Yakusho ile tanistigimiz bir film olmus. Üc kitadan dört hikâye ile beyaz perdeye gelmis.
Film boyunca düsmeyen bir tempo, sürekli aksilikler ve bir Amerikalinin dünyanin her yerinde üstün tutulacagi gerceginin ortaya konmasiyla film beni realizmin duvarlarina vurdu vurdu, geri getirdi.
Amerikaliysaniz, bebek bakicinizin oglunun dügününe gidip gitmeyecegine karar verebilirsiniz... Amerikaliysaniz, bir silahtan cikan kursun icin yolculuk tee Japonya'ya kadar uzayabilir. Amerikaliysaniz helikopter ayaginiza getirilir. Et-Cetera.

Unutmadan, cocugunuzla araniza duvarlar örmeyin agalar.

Acik hava sinemasinda izlemistim, cok süper etmisim. Izleyin, etkilenin. Sonra bana dua edin tisisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.