3 Mart 2009 Salı

Doomsday (2008)

Genç İngiliz Neil Marshall'ın yazıp yönettiği, aykırı bi' yapım; Doomsday!

Belki de gelecek kaygılarından bahsetmiş. Hızlı çirkinleşen dünyanın, çok değil, bundan yaklaşık 50 sene sonra olması muhtemel durumunu seyriciye sunmuş. Hikaye direksiyonların sağ tarafta olduğu yerde, Britanya'da geçiyor. İskoçya'da hızla yayılıp, insanlığın sonunu getirmekte olan bi' virüsten dolayı, ülkenin karantina altına alınması ve içerisinde kalan insanlığın ölüme terkedilmesiyle başlayan bi' hikaye. Tabi bu hikaye, ölüme terkedilmiş insanlığın bi' kısmının natural kazandığı bağışıklık ile hayatta kalması ve söz konusu virüsü yok etmek için elde edilmesi gerekilen bilgilerin hepsinin, artık olanaksızlıklardan dolayı yamyamlaşmış insanlığın yaşamlarını devam ettirdikleri bölgede olmasıyla bambaşka bi' boyut alıyor.

Filmin oyuncu kadrosu hakkında pek bi' bilgim yok. Hepsiyle yeni, az önce tanıştım. Fakat fena değiller. En azından mide bulandırmıyorlar. Hele bi' de yamyam punk çetesinin lideri SOL adlı karakteri oynayan Craig Conway diye bi' adam var ki; hastası olacaksınız.

Neyse, iyi-kötü izledim filmi. Normalde bu tip bilim kurgu, aksiyon etiketli filmlerden pek hoşlanmam fakat bu biraz farklıydı sanki. Daha bi' gerçeğe yakındı. Tabi, "O Bentley su gibi benzin yer!" tarzı sinema izleyicisi olmayanlardansanız, bi' yerden edinin ve keyifle izleyin.

Dip Not: Benim pek ilgimi çekmedi ama merak edenler olacaktır; Başroldeki Sinclair adlı karakteri oynayan bayan oyuncununun adı; Rhona Mitra







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.