16 Kasım 2009 Pazartesi

Pale Rider (1985)


"If YOU exist..." - Megan Wheeler

1985 yılında insanlara sunulmuş, süper bi' Clint Eastwood filmi. Belki de "Clint Eastwood filmi" tabirini en çok hakedenlerden biri. Neden mi? Çünkü filmin prodüksiyonu, yönetmenliği ve başrolü kendisine ait. Senaryoya da bazı noktalarda el attığı hakkında söylentiler de yok değil.

Sergio Leone tadında bi' köy baskını açılışıyla başlayan film, Sydney Penny'nin canlandırdığı 14 yaşındaki kızın akıl almaz duasıyla devam etmeye başladığı an bu filmin "özlem duyulanlar" arasında olduğunu anlamıştım bile. Biliyorsunuz, günümüz sineması sendeleyerek ilerliyorken, bu tip klasikleşmekte olan filmler benim için her zaman bi' ilaç niteliği taşıyor.

Konusuna da biraz değinmek gerekirse;

Bi' maden köyünün üzerine çökmüş derebeyi ve tuttuğu adamlara karşı, sırf eski meselelerini çözebilmek adına, savaş açan hıristiyan bi' din adamının hikayesi.

Film, '71 doğumlu Sydney Penny'nin 14 yaşındaki inanılmaz güzelliğini incelemek için izlenebilir. Her ne kadar, diğer Clint Eastwood klasiklerinin beklentisini yükselttiği için, birazcık hayal kırıklığı yaratan bi' yapım da olsa...

Son söz; Western iyidir.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.