25 Kasım 2009 Çarşamba

Two Mules for Sister Sara (1970)

1 Kovboy, 1 Rahibe kılığına girmiş fahişenin yardımıyla üzerlerindeki Fransız sömürgesinden kurtulmaya çalışan Meksika halkı... Enfes bi' hikaye. Şu ana kadar izlediğim en iyi Western değil belki ama en iyilerden birisi olduğu kesin.

Bi' kere yönetmen Don Siegel. O'nu Invasion of the Body Snatchers, Dirty Harry Serisi, Escape from Alcatraz gibi kült yapımlarıyla tanıdık. Bu da Escape from Alcatraz ile birlikte, Eastwood ile birlikte çalıştığı bi' filmi daha. Clint Eastwood'un yanında da 60'lı yılların güzellik tanrıçalarından sayılabilecek Shirley MacLaine var ki kendisi bence sinema dünyasının gelmiş geçmiş en güzel kadınlarındandır. O sevimlilik sanırım bi' kere daha başka bi' insana nasip olmayacak. Sanmıyorum.

Tabi "Zayıfın yanındaki güçlü Amerikalı" konusunun basitliğine değinmeyeceğim. 1950'lerde de vardı, 2009'da da var. 1970'de olması da çok doğal yani. Böyle dev bi' organizasyona karşı da yapacak bi' şey yok, şapka çıkartmak lazım.

Bi' de en güzeli neydi biliyor musunuz? İnsanların kafalarındaki din kavramına yapılan enfes göndermeler.

Fazla da uzatmaya gerek yok sanırım. Konusu olsun, oyunculuk olsun ve yönetmenin başarısı olsun harika bi' film. Herkes izlemeli. Zira bu denli eğlenceli diyaloglar içeren, keyif dolu filmler 30-40 senede 1 geliyor.

İyi seyirler olsun, :).



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.