8 Temmuz 2010 Perşembe

San suk si gin (2009)

Moon to(Bir ara bir daha izlemek lazım) filminin Hong Kong çıkışlı yazarı-yönetmeni Tung-Shing Yee'den, yapımında ve başrolünde Jackie Chan imzası olan bir film; San suk si gin. Nam-ı diğer; Shinjuku Incident.

Yıllardır salt karate sahnesi dolu filmleriyle tanıdığımız Jackie Chan Ağabey'i bir kez olsun karate bilmeyen bir karakteri canlandırırken izlemek için bile tercih edilebilir. Hoş, kendisinin oyunculuk performansı ne denli iyidir, bu çok geniş bir şekilde ele alınıp, tartışılabilir. Şahsi fikrim de olumsuzdur ama yine de Jackie Chan ile büyümüş bir neslin de bu tarz filmleri inceleme isteklerini de garipsememek lazım.

Dediğim gibi; Jackie Chan'i fellik fellik sopa yerken görmenin de bir keyfi var. :).

Fakat; İşin daha güzeli, adamımızın uzun zaman sonra kendi dilinde(KANTONCA) bir filmde boy göstermesinin güzelliğidir. Hem de buna yapımcı olarak katılması, O'nun adına ayrı bir güzel olmalı. Belki bu tarz, anadilinde çevrilmiş başka filmleri de var ama mesela Ging chat goo si, Se ying diu sau veya birer Chia-Liang Liu filminden ibaret olan Jui kuen serisi (1978-1994/tez zamanda bir daha izlemek lazım) gibisi yoktu. Bu film, bir nebze de olsa o açığı kapattı gibi sanki...

Bu filmi izlediğim iyi oldu. Bir ara gerçek Jackie Chan filmlerini incelemem gerektiğini hatırlattı bana. :).



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.