11 Haziran 2010 Cuma

Rambo (2008)

İşte buna yazılır.

Serinin şimdilik son filmi. Stallone'nin "Böylesini de yaparız..." dermişcesine, diğer 3 filmden çok daha kanlı ve vahşet dolu sahnelerle bezediği bir film. Bence bu filmdeki en önemli olay, Rambo'nun kendi kendini tanımlamasıydı ki bu karakterin, aslında halkın bildiğinden çok daha farklı bir yapıda olduğuna işaret ediyordu. Sanki Sly, 3 film boyunca anlatamadığı bir olguyu, tek bir monoloğa sığdırmaya çalıştı ve belki de başarılı oldu;
John J. Rambo: You know what you are... what you're made of. War is in your blood. Don't fight it. You didn't kill for your country. You killed for yourself. God's never gonna make that go away. When you're pushed, killing's as easy as breathing.
J.J. Rambo'nun aslında bir vatanseverden çok, bir öldürme hastası olduğuna işaret eden şu monaloğun yansımaları da tıpkı ilk paragrafta anlatmaya çalıştığım sahnelere sebep olmuş. Güzel de olmuş. Silahlı aksiyonun tavan yaptığı filmlerde kan görememek kadar delirdiğim bir şey yok zaten. Zaten bu tarzı pek sevmem. Bir de böyle korkak yorumlar daha fazla canımı sıkıyor. Ancak bu film için gayet cesur davranılmış. Bu anlamda da gayet başarılı olmuş. Uçuşan kollar, kopan bacaklar, kesilen eller...

Bu filmleri güzel yapan bir diğer ayrıntı da kompozisyonda, halkın bilmeyeceği şeyleri vermek. Mesela bu filmin kompozisyonunun teması müthiş bir asker. Julia Benz'in canlandırdığı Sarah'ın peşine düşen askerleri yanıltmak ve kendi üzerine çekmek için kullandığı yöntem süperdi. Çok gazdı. Hoşuma gitti. :) Bir de yapılması gerekenlerden biri olan, ilk 3 filme dönüş amaçlı tertip edilmiş FlashBack çok eğlenceliydi. Malum; Filmimiz 2008'de seyirciyle buluştu. FlashBack olayının tavan yaptığı, insanların lost olduğu bir dönemde. :)

Ayrıca Sly çok yaşlanmış be. Julia Benz'de, konsept gereği hiç çekici gelmedi. Oysaki Bandcock Saints II'de çok şekerdi. En son olarak da "2011'de Rambo V: The Savage Hunt gelecek." diyeyim de hep beraber iyice delirelim. Çünkü şu anki ortama göre; Sly son filmde olmayacak. Başrollerde Mickey Rourke ve Julia Benz'i görüyoruz.

Eğer Rourke direkt olarak Rambo'yu canlandıracaksa, buradan sesleniyorum(yalvarıyorum); Ne olursunuz çekmeyin şu filmi. Projeyi iptal edin. İyi bitti, iyi kalsın.

Hürmetlerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.