15 Haziran 2010 Salı

The Bone Collector (1999)

Filmde de bir sahnede gördüğümü, Jeffery Deaver kitabı The Bone Collector'dan yola çıkılarak yapılmış.

İyi, hoş, güzel de... Niye bu kadar kötü olmuş bu ya?

Eskinin efsanevi kriminal uzmanı, şimdinin ise kötürümü dahi Lincoln Rhyme'ın(Danzel Washington) bir cinayet vakasıyla yeteneklerini keşfettiği Amelia Donaghy(Angelina Jolie) ile birlikte bir seri katilin peşine düşmeleri... Çok enteresan gerçekten. :)

Dedektif ve kriminal temalı filmlerin hastası olan benim, şu filmden tek aldığım keyif; silah, dedektif, polis ve bunlar gibi kavramların Angelina Jolie ile güzelleşmesi oldu. Sanırım Wanted filmi için de yazmıştım. Silah bu kadının elinde güzel. Gerçekten. Ha bir de unutmadan "Luis Guzmán" diyeyim. Bu adam da çok iyi. "Underrated".

Filmin gerisi tamamen safsata. "Yatalak bir dahi. Olaylara yattığı yerden yön veriyor felan. Süper teknolojik bir de bilgisayarı var. Hayattan bezmiş. Ölmek istiyor ama arkadaşları buna müsade etmiyor." fikrinden mi yola çıkmış, gerçekten bilmiyorum. Bildiğim bir şey varsa o da; Bir dahi karakter oluşturup, "Adam zeki beyler..." tarzı, çözümlediği olayları "Hmmm..." şeklinde düşünmesinden başka hiçbir şeye bağlamaksızın seyirciye sunmanın pespayelik olduğudur.

2 saat bir de...

(Angelina Jolie'nin 1 Dolar'ı ölçü aleti olarak kullanması güzel bir ayrıntıydı.)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.