24 Ocak 2010 Pazar

Invictus (2009)

Sinema tarihinin en önemli insanlarından birisi olan ve şu WESTERN dalgasını başımıza bela eden adamların başında gelen Clint Eastwood'un bilmem kaç dalda altın küre adaylığıyla siftah yapmakta olan yeni filmini izlememek olmazdı. İzledim de... Geçen gün yağan yoğun karın etkisiyle evde kalmam ve bol bol boş zaman yakalamam sayesinde izlediğim 2 filmden 1'i bu oldu. Prodüktör ve yönetmen Clint Eastwood. Hikaye John Carlin adlı bi' adamın "Playing the Enemy" adlı romanından Anthony Peckham tarafından senaryolaştırılmış. Başrollerinde Morgan Freeman ve Matt Damon var ki Matt Damon'un da yetenekli bi' adam olduğuna dikkat çekmiş oldu. Freeman'ı zaten hepimiz seviyoruz.

Aslında film hakkında söylenebilecek pek bi' şey yok. Şiir süperdi. "Siyah - Beyaz kardeşliği" ve "Tek Afrika, Tek Irk" temalı bi' "Çevir Kazı Yanmasın" filmi. Aslında Clint Eastwood'un yönetmenlik dehasının oyunculuğundan çok daha yukarılarda olduğunu söylememek yanlıştır, bunu kabul edebilirim fakat oyuncuyken şimdiki halinden çok daha iyi film seçtiğini de söyleyebilirim. Şu Western çekemeyeceği yaşlara geldiğinden beri "Al Gülüm Ver Gülüm"cü olmaya başlaması gerçekten benim adıma büyük kayıp.

Bu filmin ödül alması ne kadar doğalsa, benim de bu filmi beğenmeme hakkına sahip olmam o kadar doğal. Üstad kusura bakmasın...

Son olarak filmin müzikleri üstadın oğlu Kyle Eastwood'un ellerinden çıkmış. O konuda iyi olmuş mesela. Böyle dev sinema adamlarının evlatlarını sektörde görmek nedense hoşuma gidiyor. İleride oğlum felan olursa anlatırım "Bak işte, şu şunun oğlu, bu bunun kızı..." felan diye.

Yine de izleyin, Raise Nation!!! hesabı...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.