27 Ocak 2010 Çarşamba

Bitch Slap (2009)

Rick Jacobson'un yazıp yönettiği ve IMDb'nin "Action" kelimesiyle etiketlediği bi' eser.

Biraz Death Proof, biraz Kill Bill, biraz Doomsday ve biraz da The Usual Suspects'den kerkinmiş bi' adet b-film. Aslında filmin fragmanını ve posterlerini ilk gördüğüm anki fikirlerim ile şu anki fikirlerim arasında çok fazla uçurum yok. Hatta ilk baştaki "Çok tırt bi' filme benziyor." şeklindeki düşüncem, olumlu anlamda, değişim gösterdi. Filmin ilk izlenimi esnasında "Bu ne ya? Bu nasıl kurgu, bu nasıl senaryo?" diye mide bulandıran, "Böyle en başından belli bi' son mu olur?" diye sorduran ayrıntıların aslında birer hatadan ziyade, yönetmenin birer tercihi olma ihtimali bu filmi izlenebilir kılan noktaydı. Şimdi eğer bu bahsettiğim ayrıntılar, Jacobson'un beceriksizliği ve hataları sonucu ortaya çıktıysa film için sadece "Güzel kadınların arkasına saklanılmış yapım." tanımı yapılır ve geçilir. Ancak eğer söz konusu ayrıntılar yönetmenin tercihi ise iş değişir. Mesele zayıflık meselesinden çıkıp, "Sinemada denenmiş değişik bi' tarz" olarak tanımlanır ki bu da yapımın kendi nezdimde farklı bi' perspektifte, saygı bağlamında incelenmesine ön ayak olur ki aynen de öyle oldu.

Bi' de bi' film afişinden bu kadar ifşa edilememeli ya... Hayatımda ilk defa bu kadar fazla spoiler ibaresi içeren bi' afiş gördüm. Filmi izlerken siz de farkedersiniz...

Bu filmi, üstte saydığım kriterleri de göz önünde bulundurarak izlemenizi ya da hiç dokunmamanızı tavsiye ederim. Gerçi en kötü "Güzel kadınlarla 1 saat 40 dakika" tadında bi' zaman dilimi yaşarsınız. :).

Not: Bu kadar güzel kadın olunca biraz fazla fotoğraf çekmişim galiba. :))
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.