31 Mart 2010 Çarşamba

Equilibrium (2002)

Law Abiding Citizen filminin senaristi Kurt Wimmer'in hem yazmış, hem yönetmiş. Bununla beraber, şahsi kanım, gelmiş geçmiş en başarılı filmlerden birisi. Yönetmenin başarısı, farklılığı yakalarken bu farklılığı olabildiğince hızlı ve olması gerektiği kadar net sunabilmesinde. Müzikler de çok iyi olunca, ortaya kaçınılmaz bir lezzet çıkıvermiş.

Şimdi düşleyin biraz;

21. yüzyılın başları, 3. dünya savaşı henüz bitmiş ve insanlık, birilerince, 4. dünya savaşını kaldıramayacak durumda olarak görülüyor. Bu sebeple, yine o birilerince tarafından geliştirilmiş eziyet dolu bir sistemle, korunuyor. Birilerince, dünyadaki tüm sorunların sebebinin insanlara ait her türlü hislerden doğduğu düşünülüyor -ki bu bence de doğru bir tespit olmuş- ve buna müdaheleyi biraz sert yapıyorlar. İnsanların hissetmemesi için geliştirilmiş bir ilaç ve insanlara hissettirebilecek her türlü materyali dev operasyonlarla imha etmek. Devasa ve sakin bir kaos ortamı. Tüm bunların ortasında kalmış bir adam.

Hele film sonunda izleyebileceğiniz ve benim bugüne kadar izlediğim en mükemmel silahlı çatışma sahnesinden sonra, hazzınıza haz katacaksınız, emin olun.

Başrolde Christian Bale var. Bunu da bilmenizde fayda var.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.