16 Eylül 2009 Çarşamba

Escape from Alcatraz (1979)

Mahkumlarına, yemekhanede çatal dahi vermeyen bi' ada hapishanesi; Alcatraz. O hapishane, diğer hapishanelerde ıslah edilememiş olan mahkumları ıslah etmek veya en azından kontrol altında tutmak için dizayn edilmiş.

Bu filmde, söz konusu hapishaneden kaçmayı kafasına koymuş super-zeka bi’ adamın hikayesini anlatıyor. Başrol de, şu sıralar yakından takip ettiğim Clint Eastwood var. O’nun için bi’ filmde “İyi performans göstermiş.” gibi bi’ yorum yapmak yersiz. O yüzden o konuya değinmeyeceğim.

Aslında bahsetmek istediğim tek şey, The Shawshank Redemption filminin bu kadar saygı duyduğu şu sektörde, bu filmin bu kadar geri planda kalmasını anlayamıyorum. Tamam, kesinlikle Stephan King’in yazdığı hikayeyi ve o hikayeden derlenmiş filmi küçümsemiyorum ama söz konusu filme belki de ilham kaynağı olmuş bu filmin bu kadar geri planda kalması bana saçma geliyor. Hem de bi’ tarafta Tim Robins, diğer tarafta Clint Eastwood varken.

Not; Filmin senaristi Tightrope filminden tanıdığım Richard Thuggle. Yönetmeni ise Don Siegel. Alın bi’ de buradan yakın…









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.