14 Eylül 2009 Pazartesi

Tightrope (1984)

12 Dev Adam’ın Sırbistan’I devirmesini keyifle izlediğim gecenin devamına bi’ film sıkıştırmamak olmazdı. Elimde de 80’li yılların başındaki Clint Eastwood’u izleyebilmeme olanak sağlayacak Tightrope adlı suç filmi de olunca, geceme güzellik katmam kaçınılmazdı. Ayrıca filmin senaristi, 1979 yapımı efsanelerden Escape from Alcatraz filminin de senaryosunu yazanlardan birisi olan Richard Tuggle'ydi.

1984 yılında yayınlanmış bu film, karısından ayrılmış, cinsel anlamda sıkıntılar yaşayan bi’ dedektif ve kurbanlarını hep genç kadınlardan seçen bi’ seri katilin ilişkisini anlatıyor. Hikaye fena değil, iyi. Böyle bi’ hikayenin prodüktörü ve başrol oyuncusu Eastwood olunca işler tabi ki de iyi gidiyor. İzleyiciye de böyle bi’ kıyak sunulmuş oluyor.

“Seks kokan mekanlarda çalan tuhaf caz ezgileri… :).”

Belki de filmi diğer suç filmlerinden farklı kılan yegane ayrıntı... Belki de filmi en güzel özetleyen cümle bu... Eastwood’u kovboy kıyafetklerinin dışında, kaliteli bi’ yapımda izlemek isterseniz, “kaçırmayın.” derim. Sonu belki bugün için şaşırtıcı değil ama eğer 1984 yılında izleseydim çok şaşırırdım, eminim…












Not; Filmdeki yardımcı bayan oyuncuyu, Jack Nicholson'ın efsane filmi One Flew Over the Cuckoo's Nest filmindeki baş hemşireye benzettim... Bilen, bilmeyen?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.