29 Temmuz 2009 Çarşamba

The Recruit (2003)

Al Pacino ve Colin Farrell'in başrollerini paylaştığı esaslı bi' CIA hikayesi. Aklıma izleyecek film gelmeyen şu günlerde izlemediğimi farkettiğim bi' Al Pacino filmi bi' nebze de olsa, merhem oldu yarama. Yönetmeni Roger Donaldson. The Worlds Fastest Indian, Smash Palace, Thirteen Days, Bank Job gibi filmlerden hatırlayabilirsiniz. Senaryosu ise 4 farklı kişinin ortak çalışmaları doğrultusunda ortaya çıkmış. Benim tahminim, bu 4 kişinin, ufaktan da olsa, CIA ile bağlantıları olduğu... Zira senaryo o kadar ilginç ki; Çok şaşırtıcı öğeler içermesine rağmen, insanın ve günümüz şartlarının mantığının dışına taşmıyor.

Aslına bakarsanız sıradan bi' yapım. Müzikler, görüntü yönetmenliği, senaryo... Hepsi sıradan. Filmin tek güzel yanı, Al Pacino gibi bi' oyuncu ve O'nunla beraber oynamanın ağırlığının altında kalmamak için zorlanmış da olsa, iyi bi' performans sergilemiş bi' Colin Farrell gibi bi' oyuncunun katkıları. (ki Farrell'i In Brugges dışında pek beğenmiş bi' izleyici de değilim. Bence vasat bi' oyuncudur ve favorilerim arasında kesinlikle yer alamaz!) Tabi Nicolas Cage'in başrolünü oynadığı Lord of War'dan hatırladığım Bridget Moynahan'ın güzelliğine de değinmem lazım. O enteresan güzelliğinin yanında oyunculuk adına da sınıfta kalmadığı için daha bi' gözüme girdi.

Filmi kısaca tanımalamak gerekirse; Klasik seyirciyi kontürpiyede bırakma teknikleriyle işlenmiş, CIA ile ilgili tuhaf detaylara giren bi' film

Neticede bi' başyapıt sayamayız. Belki Al Pacino'suz çekilmiş olsaydı, "İyi film" bile diyemeyecektik ama sonuçta işin ucu Al Pacino'ya kadar dokunuyor. O açıdan görmeniz lazım. Gerisi tıraş, :).










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.