27 Temmuz 2009 Pazartesi

Collateral (2004)

Aslında bu filmi izlememin bi' sebebi, uzun süredir bi' Tom Cruise filmi izlemiyor olmamdı. E, yönetmeni de görünce direkt Collateral'i seçtim. (Neden The Aviator'u seçmedim? Çünkü o tip savaş filmlerinden pek hoşlanmıyorum. Gerçi Mann bu, ne yapacağı belli olmaz ama olsun.) Süper bi' yönetmen (Michael Mann; Heat, The Insider, The Last of The Mohicans, Public Enemies, The Aviator, Thief, The Kingdom, Hancock, Ali), iyi bi' senarist (Stuart Beattie; Australia) ve müthiş oyuncuların (Tom Cruise, Jamie Foxx ve Jada Pinkett Smith) harmanıyla ortaya çıkmış bi' eser.

Konusuna da hafiften değineyim; Masumların da masumu, güzel hayaller kurmakla zaman geçiren bi' taksi şöförünün, biranda kendisini psikopat bi' seri katilin rehini olarak bulmasıyla başlayan ve seri katilin, taksi şöförünün isteksiz desteğini de alarak, görevini tamamlamak üzere seçtiği 5 hedefi imha etmeye başlamasıyla devam eden ve bence dandik bi' son ile son bulan film.

Bu film ile gördüm ki, Mann'in aklı Heat'de kalmış. Gerçi her ne kadar Heat'teki o mükemmel havayı solutamasa da, yine de aradan geçen yıllarla beraber gelişen sinemacılık ve sinema tekniklerini de kullanarak enfes bi' iş yapmayı başarmış. Diyaloglar fevkalade. Jason Statham'a da kısa bi' rol verecekseniz, o rol bu rol olmalı. :). O süper sahneleri, harika müziklerle de bezeyince, ortaya manyak bi' şey çıkmış.

Ayrıca Tom Cruise'yi zaten biliyorduk da, berideki Jamie Foxx enfes bi' oyuncuymuş da, bizim haberimiz yokmuş!











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.