6 Temmuz 2009 Pazartesi

Children of Men (2006)

"Pull my finger." - :).

Nasıl ki In Bruges filminden dolayı Colin Farrell'e ilginç bi' saygı beslemeye başladıysam, bu filmde bende bi' miktar Clive Owen sempatisi oluşturmadı değil. Ayrıca Julianne Moore ve Michael Caine ile de müthiş renk kazanmış. Enfesleşmiş adeta.

Sağlam bi' film. Hafif bilim kurgu, biraz terörizm ve suç, biraz da drama ve gizem dolu enfes bi' senaryo ile yapılmış bi' Alfonso Cuarón filmi. Bi' yönetmenlik harikası. El kamerası ile çekildiği besbelli olan ve gerilim fışkıran sahnelerde seyirciyi resmen filmin içine çeken bi' yönetmenden bahsediyorum. İzleyin, siz de farkedeceksiniz. Hafiften film-noir teması kokan bi' yarı-apokaliptik bi' film. Konusu ilginç bi' kıyamet alameti etrafında dönüyor. 18 yıldır hiçbir doğum olayının yaşanmaması üzere kıyamet senaryoları yazılan bi' Londra'da dünyaya gelebileceği en kötü yerde doğan bi' bebeğin hayatta kalması için varını yoğunu ortaya döken sıradan bi' adamın hikayesi.

Aslına bakarsanız, şahsen benim kelimelerle ifade edebileceğim kadar basit bi' film değil. Ancak en çok hoşuma giden yanı; Daha henüz ilkokul dönemlerimizde kurduğumuz çetelerin diğer elemanlarıyla birlikte hayal ettiğimiz mekan tasvirleri vardı ya... İşte bu filmin hemen hemen bütün sahneleri o tip mekanlarda geçiyor. Zaten az sonra fotoğraflarda da göreceksiniz.

"İzleyin." derim. Sevgiler...














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.