8 Kasım 2010 Pazartesi

Jonah Hex (2010) #2



Jonah Hex: They say that a man with revenge in his heart should dig two graves. One for his enemy and one for himself. I guess mine's just gonna have to wait.
Öldüğünü sandığı intikamlısının, aslında yaşıyor olduğunu öğrenmesiyle hayatı değişen bir kovboyun hikayesi.

En az ölüler ile konuşabilen bir kovboy kadar ilginç bir film. Tabi bu sinemacılık anlamında çok başarılı bir yapım olduğunu ispat etmiyor ama en azından izlenmesi gereken filmler arasında bulunduğu aşikar. Belki de Hüseyin'in "Jonah Hex'i izleme!" tavsiyesiyle düşen beklentilerim de benim film hakkında pozitif düşünmemi sağlamış olabilir. Ayrıca filmin Western temalı olmasıyla birlikte-Öyle ki Dolar Üçlemesi'nden çeşitli espriler bile araklanmış-, bir intikam hikayesi olması, benim için filmi eğlenceli kılan başka unsurlar. Bildiğimiz gibi Jonah Hex, bir çizgi roman uyarlaması. Bunu da not etmek gerek;

Çizgi romanların en büyük özelliği olan özgünlüğü kaybetmesi filmin standartlarını düşüren en etkin unsur olmuş. Aslında western temalı film çekmek için bu kadar klişe sahibi olmaya gerek yoktu. İç ses olayı, çizgi roman kültürü incelediği zaman bu film için normal karşılanabilir fakat daha düzgün ve seyirciye daha güzel intikal edecek cümleler ile daha da güzelleştirilebilirdi. Filmdeki dekor olayı çok berbattı. Buna da değinmek gerek sanırım. Kasabaların felan maket olduğu çok barizdi. Hikayeden gelen bir şey olan, "Çirkin Kovboy" karakter çok başarılı ve özgün bir hamle. Bilirsiniz ki normalde "Western film..." dendiği zaman akla hemen uzun boylu ve renkli gözlü yakışıklı bir kovboy gelir. Bu sefer ki bundan çok uzaktı. Coen Kardeşler'in No Country for Old Men adlı filminde Western temasında izlediğim Josh Brolin, burada da geçerli performans sağlamış. John Malkovich zaten her zaman aynı. Bunlardan başka aklıma gelen, ilk çatışma sahnesinin harikuleytti. Sondaki balta meselesi de lezizdi. :D. Fakat en güzeli de 4 Temmuz'u kutlayan zenciydi. :D:D:D.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.