22 Eylül 2012 Cumartesi

The Human Centipede II (Full Sequence) (2011)


Şu an Siyah Sinema'da olmasaydınız, "Rahatsız olacaksınız bu yazıyı okumayın!" tarzı bir uyarıyla başlardım ama buradasınız, çünkü siyahı seviyorsunuz. O yüzden gerek duymuyorum. Fakat siz yine de yazının en altına koyacağım enstantaneleri incelemek istemeyebilirsiniz. Benden söylemesi. 

***
***

Aslında elimde izleyecek çok film var ama arayı açmak olmazdı. O yüzden dün birinci filmini izlediğim serinin ikinci filmini de bugün izledim.

İlk olarak Tom Six manyağının ikinci filmi çekmesinin sebebi, ilk filmin gördüğü yüksek ilgi olduğunu düşündüm çünkü ilk filmin sonunda hemen hemen herkes ölüyordu. :D! Kendi kendime "İlk filmdeki kız ikinci filmde gözüküyor. E bunların alayı ölmüştü. Şimdi nasıl olur da bu kızla bu senaryoyu ikinci filmi bağlar?" diye sorduğum saniyelerde adamın hikayeyi "Human Centipede filmini izledikten sonra kafasında birtakım şimşekler çakan manyağın" üzerine kurgulaması, bana gereken cevabı vermişti. İlk filmde fakat ikinci filmde ölen kızın mantığını da az önce bahsettiğim manyağın söz konusu kıza olan obsesif tutkusuyla açıklamıştı. Her ne kadar aşırıya kaçmış bir çaba gibi gözükse de, bence oldukça iyi bir kaçıştı. Çok enteresandır. Yönetmen bu tercihiyle ilk filmdeki "Olur mu lan hiç öyle şey?" sorusunu sorduran havayı bu hareketiyle bitirip, o suni atmosferi birazcık daha gerçeğe yaklaştırmış olmuş. Yani bir nevi "Bu film, ilk filmden çok daha gerçektir." tezini öne sürmüş. Hele ki bunu, diğer filmde oynayan bir kıza da obsesif bir karakter ile yapmış ya, işi iyice kızıştırmış. Bilmem kaç ülkede yasaklanmış olan film, gerilimi ve sunduğu aykırı sahneleri bu defa da siyah beyaz vererek daha fazla rahatsız edici bir boyuta ulaşmış.

Tabi cici çocuklar rahatsız olur. Siyah Sinema'dakiler değil. :).

Bir de kafama takıldı. Başroldeki eleman nasıl olmuş da böyle bir rolü kabul etmiş. Bence filmin en ilginç yanı buydu. :)). Biraz baktım. Laurence R. Harvey diye bir lavuk. Tipe baksan, yani gerçekten böyle bir tip olsa, heralde bu adam olur diye düşünürsünüz. Zaten filmografisine bakmayı denediğinizde bir hüsranla karşılaşıyorsunuz, zira oynadığı ilk film buymuş. İkinci film de The Human Centipede III (Final Sequence) filmi olacakmış. Herifin sinemayla başka bir alakası da yok zaten. İlgi çekici. Bu tip meseleler de hep hoşuma gitmiştir.

Unutmadan söyleyeyim; Sonu da bomba üzerine bomba olmuş. Six kapanışda da B-Filmler için de bayrağını sallamış. Zaten bizden olduğunu, arada yaptığı QUENTIN TARANTINO göndermelerinden uyanıyorduk. :).







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.