22 Eylül 2011 Perşembe

Tucker & Dale vs Evil (2010)


HALLAFUCKINGLUJAH!

Kan dolu bir Kanada Komedisi. Komedi filmi böyle olmalı gerçekten. Müzikleriyle, kamera kullanımıyla, oyunculuğuyla harikaydı. Yönetmen de çok başarılıydı. Filmin ilerleyişi esnasında, karakterlerin tamamen hakim olamadığı konuya, seyirci hakimdi. Bu çok ilginç bir ayrıntıydı. Meseleyi seyirci her zaman her şeyi bildi ve karakterlerin de çözmesini bekledi/izledi. Klasik bir korku filmi parodisi olmasa bile, diğer korku filmi parodilerini hatırlatan sahneleri de vardı. Filmde gıcık olduğum tek nokta, klasik bir son ile bitmesiydi. Aptal, şişko ve çirkin olan, güzel kızı öpmemeliydi. Bence arkadaş kalmaları daha güzel olurdu. :D

Konusu da çok ilginç; Tucker ve Dale çok iyi anlaşan iki köylü arkadaş. Bir ormanın derinliklerinde bulunan, eski püskü bir yazlık satın alıyorlar ve o yazlığa tatile gidiyorlar. Tam da buna denk gelecek şekilde, üniversiteli bir arkadaş grubu da aynı ormanda kamp yapmak üzere aynı yere geliyorlar ve saçma sapan bir şekilde gerçekleşen yanlış anlaşılma sonucu hiç de beklenmedik olaylar gelişiyor.

Hem de kan, vahşet ve şiddet içerikli olaylar. :D. Yazıyı doğru düzgün okumayıp da sadece fotoğraflarına baktığınız vakit, bu filmi analiz edemeyeceksiniz. :D.

Eli Craig yazmış ve yönetmiş. İzlemek lazım.









 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.