7 Ağustos 2011 Pazar

Rise of the Planet of the Apes (2011) #2


Aslına bakarsanız, şu güzel filmin tek eksiği iyi bir poster sanırım. Geçen yazdığım yazıdaki posteri de inceleyin, ikisi de berbat resmen.

Neyse, çok önemli değil. Bugün, dublajlı bir şekilde, salondaki en ön koltuklarda yer bulabilmek kaydıyla izledim filmi. Açık konuşmak gerekirse, efsane seriye yakışır bir film olmuş. Beğendim yani. Belki kurgusu biraz zayıftı. Mesela baş maymunun gelişim göstermesi filan çok acayipti. Belli bir yaşa kadar belli bir hızla gelişirken, sonra aniden bir insandan çok daha zeki bir mahlukata dönüşmesi filan garipti. Öyle birkaç eksik vardı. Öbür türlü iyiydi.

En son Tim Burton'un 2001 yılında çektiği bir Planet of the Apes filmi vardı ki benim de seri ile tanışmama vesile olan filmdir bu... O filmde güzeldi. İlk çekilen beş filmin konseptine daha uygundu. Fakat bu film, diğerlerine oranla çok daha enteresan. Zira günümüzde geçiyor ve hiçbir zaman yolculuğu yaşanmıyor. Diğerleri öyle değildi. Ayrıca bu filmin casti, 2001 yılındakine oranla çok zayıf. 2001'dekinde Estalla Warren, Helena Bonham Carter, Mark Walhberg, Michael Clarke Duncan ve Tim Roth gibi isimler vardı. Bu sene James Franco (aka Spider Man) ve Freida Pinto(aka Slumdogg Millionaire'deki sarı giysili kız)'dan öte pek bir şey yoktu yani.

Bir de dikkatimi çeken başka bir şey, maymunların gelişiminin insan yapımı bir ilaç ile olduğudur. Aslında diğer bütün filmler maymunların gelişimini doğal bir süreç gibi aktarmış ve bence evrim teorisini destekleyen bir tutumda bulunmuşlardı.

Neyse, sonuç olarak bir The Planet of the Apes filmi daha izlemiş olduk. Sonu da açık bırakıldı. Maymunlar istedikleri yere ulaştılar fakat insanların intikamı henüz gelmedi. Umarım en yakın zamanda ikincisi çekilir de hemen izleriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.