15 Kasım 2011 Salı

Kung Pow: Enter the Fist (2002)


Film her şeyi ile Steve Oedekerk'e ait... Yapımı, senaryosu, yönetmenliği ve başrolü. Yardımcı rollere de abansaymış tam olacakmış yani.

Hatırladığım kadarıyla daha önce bu tarz bir montaj filmi izlememiştim.
Film daha önce tarihli iki farklı filmden(ki bu filmlerin isimleri, filmin açılışında veriliyor) sahnelere Steve Oedekerk'in montajlanmasıyla oluşturulmuş. O yüzden şüphelerim var. Belki seslendirmelerde birden fazla karaktere ses vermiş olabilir. Özellikle o kendisine aşık Çinli kızı muhtemelen o seslendiriyordu. "Viyuuuuwww!" filan.

İntikam temalı, absürd komedi. Manyak bir açılış sahnesiyle başladı. Özellikle evin yanmasının ardından, dağdan taştan sürüne sürüne kaçan bebeğin, perişan bir haldeyken karşılaştığı Çinli köylü kadın ile yaşadıklarıyla, filmin ilerlyen dakikalarıyla ilgili enfes bir işaretti. Ömrüm boyunca izlediğim en komik filmlerden biriydi. Özellikle bazı sahneler gerçekten çok özeldi. Mesela inekle dövüş enteresandı ve Matrix'e yapılan gönderme de dikkatimden kaçmadı. Klişelere yapılan onlarca gönderme daha vardı. Fakat tüm bunların yanı sıra efsanelerimden olan The Lion King'e yaptıkları muhteşem "The Chosen One!" göndermesi de süperdi. Tüm sinema ve özellikle The Lion King hastalarının görmesi gereken sahneler yapmışlar, çok eğlenceliydi.

Herkese tavsiye ederim.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.