28 Temmuz 2011 Perşembe

Rise of the Planet of the Apes (2011)

Geliyorlar. Bu arada ben de geldim. Uzun süredir yoktum. Şimdi de eskisi kadar var olamayacağım ama olsun. Arada yine karalarım bir şeyler.

Şimdilik şu efsane serinin, dünya'da 5 Ağustos itibariyle vizyona düşecek filmini bir kere de buradan hatırlatmak ile başlayalım işe... Zaten bu postun altındaki "alakalı postlar" bölümünde diğer filmlerin de tarafımca yazılmış değerlendirmelerine ulaşabileceksiniz. Ondan hariç, yine zilyon kere paylaştığım, seri ve seri dışı tüm "Planet of the Apes" filmleri hakkında envai çeşit bilgiyi kovalayabileceğiniz bir fan sitesi;


Bugünki filme gelecek olursak. Belki çok fazla başarılı olamayacak ama en azından Tim Burton'un çektiği filmin ardından çektiğimiz on yıllık hasreti dindirecek bir film olacağı kesin. Ayrıca belki de çok tutacak ve tıpkı eski efsane serideki gibi sene aşırı bir devam filmi çıkaracak(tabi tabi...). Diğer bütün filmlerin kendine has bir teması vardı. Kimi insanların maymunları kontrol altına almasıydı, kimi insanın geleceğe gidip maymunların istilasına girmiş dünyadaki yaşam mücadelesiydi, kimisi de maymunların ve insanların dünya için savaşmalarıydı. Bu kez maymunların devrimini anlatacakmış ki bu tema eskiden de işlenmişti ama bu kez başka mı olur, başka bir açıyla mı yaklaşılır, onu bilemem.

2008'deki The Escapist filminin yönetmeni Rupert Wyatt yönetti. Romanın yazarı Pierre Boulle zaten. Başrolleri James Franco(Spider Man 1-2-3'ün Harry Osborn'u), Andy Serkis ve Freida Pinto(Slumdogg Millionaire'nin Latika'sı) paylaşıyorlar.

İple çekiyoruz tabi... Umarım buradaki vizyon tarihi gecikmez. Şöyle de fragman;



Evet, bu sabah Mecidiyeköy'de bir billboard'da gördüğüm kadarıyla, filmin vizyon tarihi 5 Ağustos 2011 olarak belirlenmiş. Demek ki haftasonu yine iki koltuk kapatıyorum. Hadi bakalım. :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.