3 Aralık 2009 Perşembe

Glengarry Glen Ross (1992)

Hile, ihanet, entrikanın filmi. Yönetmen James Foley,senaryo David Mamet. Oyuncular Al Pacino, Jack Lemmon, Alec Baldwin, Alan Arkin, Ed Harris ve Kevin Spacey gibi yaşayan efsaneler. Harika kadrosu ve fantastik karakaterlerin fantastik diyaloglarıyla müthiş bi' hal almış. Özellikle Al Pacino'nun canlandırdığı Ricky Roma'nın öyle bi' repliği var ki, filmi o replik için izlemelisiniz. Şimdi o repliği sizlere aktaracağım ve fakat siz hiçbir şey anlamayacaksınız. Ta ki filmi izleyip, parçaları birleştirene kadar. İşte o replik;

"All train compartments smell vaguely of shit. It gets so you don't mind it. That's the worst thing that I can confess. You know how long it took me to get there? A long time. When you die you're going to regret the things you don't do. You think you're queer? I'm going to tell you something: we're all queer. You think you're a thief? So what? You get befuddled by a middle-class morality? Get shut of it. Shut it out. You cheat on your wife? You did it, live with it. You fuck little girls, so be it. There's an absolute morality? Maybe. And then what? If you think there is, go ahead, be that thing. Bad people go to hell? I don't think so. If you think that, act that way. A hell exists on earth? Yes. I won't live in it. That's me."
Filmin enteresan bi' yanı da, en azından benim için hayatımda gördüğüm ilk ve tek emlak dünyasıyla ilgili film bu. Bi' şey söyleyebilirim ki aklı olan bu filmi izlesin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için hiçbir engel teşkil etmez. Kelime doğrulama istemez, denetim beklemez. Öyle güzel bir yer burası.